HUND PÅ NETT

Canis
Hund i sentrum
Hund i fokus
Manimal
Fjellanger hundeskole


TIPS OM HUND

Treningstips


Lær hunden å gå bak

Les mer...


TURDAGBOK


FØLG OSS PÅ FACEBOOK

 

 

Mens vi venter på snøen

Over store deler av landet lar snøen vente på seg. Hvordan kan vi trene hunden og oss selv fysisk? Her får du noen treningstips.

Skrevet av Kari Isingrud, 03012007 - 22.17 


Oppoverbakke, tung kløv, og stram strikk
- dette er god trening


Sykkeltur
Har man piggdekk på sykkelen går det fint å sykle selv om det er litt glatt. Sykler man med hund i springer eller i kjørestrikk må man ha god kontroll på hunden. Den bør kunne regulere farten på kommando og være vant til å passe seg for sykkelen. Husk at hunden IKKE skal trekke på glatte partier. Om den mister festet når den trekker kan den pådra seg alvorlige strekkskader. Du må gjøre deg kjent med forholdene i treningsløypa på forhånd. Hunden bør slippes løs eller gå sakte uten å trekke over glatte partier. Husk hjelm!

Fottur eller joggetur
Nå finnes det joggesko med pigger å få kjøpt og med slike kan man både gå og jogge trygt selv om det er glatt. Hvis man i tillegg bruker gåstaver med metallpigg er man godt rustet mot ugreit vinterføre. Stavene gir dessuten større framdrift og bedre trening. Vi anbefaler at turen legges utenfor stier og veier. Der er det minst glatt og i tillegg gir det best treningsutbytte. Hunden kan løpe løs hvis man har god innkalling, eller den kan trekke joggeren (snørejogging?). Også på joggetur skal hunden bare trekke på partier med feste, slik at man unngår strekkskader. Men på joggetur er farten som regel mer moderat og mange erfarne hunder har lært seg å se hvor det er glatt og unngår da de verste stedene av seg selv.

Tren gjerne ”bakkedrag”, dvs. gi på i oppoverbakkene og få hunden til å ta i litt ekstra da. Ros eller belønn på annet vis på hver bakketopp, slik at det blir moro for hunden. En hund som er trent slik vil synes det er gøy å gi alt i oppoverbakkene og det har man nytte av senere ved snørekjøring eller pulkkjøring.
 
Et alternativ til skogsturen er selvfølgelig å jogge på grusede eller saltede veier eller fortau, men både hundepoter og menneskeføtter har det best i skogen.

I sikksakk med gode venner
Er man er flere på tur i lag kan man gå parallelt i terrenget med 30-50 meter seg i mellom. Mange hunder vil da naturlig pendle mellom menneskene i turfølget. Hvis de ikke gjør det kan man rope på dem etter tur. Gi litt ros og kos hver gang de er innom en sving. Dette er flott trening for hundene, men kan stresse noen. Se an hundene og ikke overdriv!

Lek med kompiser
Å gå tur med flere hunder sammen fører som regel til lek og god mosjon. Gå i skogen og slipp hundene løs hvis dere har god innkalling på dem.

Trekke kjetting
Fest ei line med en kjetting i hundens trekksele og gå på tur. Heng på så mye vekt som hunden er trent for. En til to kilo er kanskje nok i starten for en middels stor hund. Øk på om du ser det går greit for hunden å trekke. Bruk gjerne en line med litt elastikk dersom du går på steder der kjettingen kan hekte seg fast. Kjetting er bedre enn bildekk både fordi det er greiere å regulere vekten og fordi bildekk kan ”hoppe” og gi rykk. Dette gir ujevn belastning og kan også skremme hunden. Husk også her på faren for skader.

Kløving
Å gå med kløv med litt vekt i er også fin muskeltrening for hunden. Les mer om kløving i vår artikkel om dette

Vognkjøring
Er man så heldig å ha saccovogn eller en annen type vogn er det muligheter for god trening av hundene, men vognen bør definitivt ikke brukes hvis det er glatt. Med sykkel og en ”gå rolig” kommando kan man komme seg over glatte partier uten at hunden trekker. Det går ikke like greit med en vogn og faren for skader øker.
 

 
GOD TRENING!

Friluftsliv med hund

På disse sidene finner du artikler om friluftsliv med hund, og tilbud om turer og kurs.

Rammen rundt våre kurs er en tur i flott natur. Underveis har vi teori og praktisk trening av hund. Kursene omfatter både morsomme aktiviteter og den hverdagslige turdressur som er så viktig for å gjøre turen hyggelig. Vi bruker positive treningsmetoder og legger stor vekt på sosialt samvær, naturopplevelser og turglede både hos hund og eier.

NYHETER

Siste - Folk i friluft
- Hytter for alle

Siste - Natur og kultur
- Nyheter kommer

Siste - Friluftsliv med hund
- Trening og problemløsing
- Nærtur i regnvær
- Utdanning i hundefag
- Miljøtrening og sosialisering...
- Hunder forstår mennesker...

- Nye krav til hundehold...
- Hunder i stor hage...

TURER OG KURS

Nyheter kommer...

REDAKSJONELT STOFF

Vi levererer gjerne artikler og bilder til aviser, blader eller andre interesserte.

Blant våre kunder er
- Hundesport
- Romerikes Blad
- Varingen
- Norsk Polarhundklubb
- Amerikansk bulldogklubb Norge

Kontakt oss