Hytte i vinterlandskap med fjellskog

► Hytter for alle

Det finnes en mengde hytter til leie for en rimelig penge. Her finner du en oversikt over nettsteder som formidler slike hytter. Sjekk om du kan ha med hund.

 

Tekst og foto: Kari Isingrud, 2020

Du kan finne tømmerhuset på setervollen, en liten idyll ved et godt fiskevann eller en gammel ljørkoie som forteller skogens historie. 

Eller som Statskog skriver på sine nettsider: "Opplevelsene venter på deg. Våre hytter og åpne buer er perfekte utgangspunkt for å nyte verdens beste natur."
 

inatur.no 

https://www.inatur.no/om/hytteutleie 

 

På inatur.no finner du relativt enkle hytter, gjerne et stykke fra allfarvei, med beliggenhet midt i smørøyet for jakt, fiske og friluftsliv. Det angis om det er lov med hund på hytta, og det er nesten alltid lov. Du kan booke på nett. Her ligger blant annet Statskogs hytter og allmenningshytter. 

UT.no 

Søk etter hytte her: https://ut.no/utforsker/norge/hytter.  Her finner du også alle hyttene til Den norske turistforening (DNT), og private turisthytter. Det angis om det er lov med hund. Hvis du har med hund bør du likevel alltid ta kontakt med den enkelte hytte, spørre om fasilitetene for hunder, og bestille plass til hunden.

 

 Den norske turistforening 

 

 https://www.dnt.no/om-hyttene/ 

 

Hyttene kan bestilles via ut.no 

 

Artikkel på dnt.no: Fra hytte til hytte med de firbente

https://www.dnt.no/nyhetsarkiv/88-fra-hytte-til-hytte-med-de-firbeinte/

 

 GOD TUR! 

 

 LES MER!  

 TEMA - Friluftsliv med hund