Kløvkurs og kløvtest 2021

Vi arrangerer kløvtester, og med på kjøpet får du kurs og veiledning underveis i opptreningen før selve testen. Du får også et diplom som et synlig bevis på hvor sprek og flink hunden din er!

Seleverkstedet gir 15 % rabatt på kvalitetskløven Togo til deltakere på kløvkurs/kløvtest.

Du kan vinne en Togo-kløv om du melder deg på innen 1. juli

OBS! Husk at noen hundeklubber arrangerer egne kløvtester - støtt klubben din!
Vi arrangerer også Friluftsmesterskapet for hund - en uhøytidelig konkurranse om å sanke poeng for uteaktiviteter med hunden.

Kløving kan være en krevende aktivitet for hunden, og du må bruke tid på tillvenning og opptrening. Vi har delt kurset og testene inn i tre nivåer:

Kløvtest 10-10
(bronsje)

• Hunden skal bære en kløv på 10 % av kroppsvekten *)

• På en dagstur på minimum 10 km

• Hunden skal være fylt 18 måneder senest testdagen

• Gjennomført test gir tittelen Kløvmester 10-10 **)

Kløvtest 20-20
(sølv)

• Hunden skal bære en kløv på 20 % av kroppsvekten *)

• På en dagstur på minimum 20 km

• Hunden skal være fylt 2 år senest testdagen

• Gjennomført test gir tittelen Kløvmester 20-20 **)

Kløvtest 25-40
(gull)

• Hunden skal bære en kløv på 25 % av kroppsvekten *)

• På en tur på minimum 40 km over to dager

• Hunden skal være fylt 2 år senest testdagen

• Gjennomført test gir tittelen Norsk Kløvmester **)

*) Totalvekt: Kløven + innhold

**) Titlene er På streifs uformelle titler, som angir at hunden har bestått testen

Kursinnhold

Kurset er nettbasert. Du får tilgang til kursmateriellet via Facebook-grupper. Der kan du også dele erfaringer og stille spørsmål. Kurset er delt inn i 3 moduler og hver modul avsluttes med en test (frivillig). Dette sikrer en trygg progresjon, og at hundens treningsgrunnlag og hundeeiers grunnleggende kompetanse er på plass, før man starter med tung vekt i kløven. Når du er ferdig med en modul får du tilgang til gruppe og læringsmateriell på neste.

Kløvkurs med kløvtest 10-10

Du lærer om hundens forutsetninger for kløving, om tilvenning til kløv, pakking av kløv, og får noen nybegynnertips om å gå med kløv. Du får også en treningsplan for opptrening av hunden, slik at den er godt trent for å ta den første kløvtesten.

Kløvkurs med kløvtest 20-20

Nå skal hunden trenes opp til å bære 20 % av sin egen vekt. Du lærer mer om opptrening og får en treningsplan for det. I denne kursmodulen lærer du mer om hva som kjennetegner en god kløv, fysisk trening, og om hvilke skader som kan oppstå under kløving og hvordan du sjekker en aktiv turhund for skader og problemer.

Kløvkurs med kløvtest 25-40

Nå er det "alvor". Hunden trenes opp til å bære 25 % av sin egen vekt på langtur. Du får en ny treningsplan. I denne kursmodulen får du rikelig anledning til å spørre og dele erfaringer. Du lærer du mer om turutstyr generelt, treningstips som gjør hunden i stand til å ta seg fram med kløv i krevende terreng, om foring av aktive hunder i arbeid, og om overnatting ute med hund...

Hvem kan delta?

Alle raser og hundetyper kan delta og ta kløvtestene. Hunden kan ta alle testene i løpet av sesongen, men de må tas i rekkefølge - den letteste først osv.. Om du ikke rekker alle testene i sommer, satser vi på nye muligheter neste år.

Testene gjennomføres individuelt, men du kan gjerne gå sammen med andre. Det er viktig at hunden har god grunntrening før du starter kløvtrening, og at hunden trenes slik at den gradvis bygger opp styrke og kondisjon til å klare testene. Du har selv ansvaret for at kravet til vekt, turlengde og hundens alder er oppfylt, og at hunden din er i god nok form, frisk og ellers skikket til å gjennomføre testen.

Det kan hende at kløvtestene blir for krevende for noen. Det må hundeeier avgjøre, eventuelt i samråd med veterinær. Hvis du tror kløvtestene blir for tøffe, så bli gjerne med på Friluftsmesterskapet - det passer for alle.

Dette er altså På streifs kløvtester som er åpne for alle. Enkelte raseklubber har kløvtester for sine medlemmer.

Når og hvor kan du ta kurs og kløvtester?

Du får tilgang til kursmateriell løpende etter påmelding. Testene kan tas i perioden fra og med 10. juni til og med 30. september 2021. Du velger selv turområde, så testen kan du ta der du bor, eller kanskje på en fjelltur du skal på i sommer - du bestemmer. Pass på at lengde- vekt- og alderskravet er oppfylt.

Dette får du:

• Forslag til enkel treningsplan for den aktuelle testen

• Mini kløvkurs tilpasset aktuell test via privat Facebook gruppe

• 15 % rabatt på kvalitetskløv fra Fjellpulken/Seleverkstedet

• Et digitalt diplom som bekrefter godkjent test

• Skryt og ære til hund og eier som gjennomfører testen!

Premier

Hovedpremien er kvalitetskløven Togo fra Seleverkstedet/Fjellpulken. Vi trekker vinneren blant alle som er gyldig påmeldt på minst en kløvtest og/eller i «Friluftsmesterskap for hund» innen 1. juli 2021.

Alle som gjennomfører og selv rapporterer at de har gjennomført en eller flere kløvtester, er med i trekningen av frysetørket turmat fra Vom & Hundemat.

Hovepremie er kvalitetskløven Togo fra Seleverkstedet

Andre premier: Tipptopp turmat, frysetørket fra Vom og hundemat

Pris for kløvkurs og tester:

200 kroner pr. modul/test

eller 500 kroner for alle tre.
Dette inkluderer altså kløvkurs, treningsplaner osv.

Betal til VIPS nr 693192 På streif

Sjekk også sommerens store aktivitetskonkurranse:

Friluftsmesterskap
med hund

Pris: 100 kroner

Arrangør er På streif, Key Consulting AS, som drives av Kari Isingrud.

Har du spørsmål? Ta KONTAKT!

Takk!

Vi takker Seleverkstedet/Fjellpulken, og Vom og hundemat for fine premier til våre aktiviteter og konkurranser: