Kløvkurs med kløvtester 2022

Lær om kløving med hund online: Hva er en god kløv, å gå med kløv, opptrening, skadeforebygging og mye mer. Du kan ta kløvtester, og får diplom som synlig bevis på hvor sprek og flink hunden din er!

 

Du kan vinne en Seleverkstedets Togo-kløv om du melder deg på innen 1. juli

OBS! Husk at noen hundeklubber arrangerer egne kløvtester - støtt klubben din!
Vi arrangerer også Friluftsmesterskapet for hund - en uhøytidelig online utfordring om å sanke poeng for uteaktiviteter med hunden.

Kløving kan være en krevende aktivitet for hunden, og du må bruke tid på tillvenning og opptrening. Dette er et kurs hvor du kan jobbe med teori og praksis samtidig. Vi har derfor delt kurset og testene inn i tre moduler. Du bestemmer progressjonen selv, men en hund som allerede er aktiv, frisk og godt bygd vil kunne nå målet i løpet av sommeren/høsten. Selve arrangementet foregår online, og du tar kløvtestene der du bor eller der du er. Vi har en felles møteplass i en gruppe på Facebook.

 

 

Husk at det ikke er viktig å bli fort ferdig – det viktige er at hunden er solid trent for den kløvjobben den skal gjøre. Det er heller ikke alle hunder som bør gå for kløvtest i gull, eller sølv for den saks skyld. Hunder er forskjellige, og hva som er en bragd kommer an på hunden. De tre testene er laget for at alle skal ha noe å strekke seg mot - selv om de fysiske forutsetningene er litt forskjellig.

Kløvtest 10-10
(bronsje)

 

 • Hunden skal bære en kløv på 10 % av kroppsvekten *)

 • På en dagstur på minimum 10 km

 • Hunden skal være fylt 18 måneder senest testdagen. Noen hunder bør være fylt 2 år, f.eks. store og tunge raser.

 • Gjennomført test gir tittelen Kløvmester 10-10 **)

Kløvtest 20-20
(sølv)

 

 • Hunden skal bære en kløv på 20 % av kroppsvekten *)

 • På en dagstur på minimum 20 km

 • Hunden skal være fylt 2 år senest testdagen. Noen hunder bør være fylt 3 år, f.eks. store og tunge raser

 • Gjennomført test gir tittelen Kløvmester 20-20 **)

Kløvtest 25-40
(gull)

 

 • Hunden skal bære en kløv på 25 % av kroppsvekten *)

 • På en tur på minimum 40 km over to dager

 • Hunden skal være fylt 2 år senest testdagen. Noen hunder bør være fylt 3 år, f.eks. store og tunge raser

 • Gjennomført test gir tittelen Norsk Kløvmester **)

 

*) Totalvekt: Kløven + innhold

**) Titlene er På streifs uformelle titler, som angir at hunden har bestått testen

 

Kursinnhold

Kurset er nettbasert. Du får tilgang til kursmateriellet via Facebook-grupper. Der kan du også dele erfaringer og stille spørsmål. Kurset er delt inn i 3 moduler og hver modul avsluttes med en test (frivillig). Dette sikrer en trygg progresjon, og at hundens treningsgrunnlag og hundeeiers grunnleggende kompetanse er på plass, før man starter med tung vekt i kløven. Når du er ferdig med en modul får du tilgang til gruppe og læringsmateriell på neste.

 

Kløvkurs med kløvtest 10-10

Du lærer om hundens forutsetninger for kløving, om tilvenning til kløv, pakking av kløv, og får noen nybegynnertips om å gå med kløv. Du får også en treningsplan for opptrening av hunden, slik at den er godt trent for å ta den første kløvtesten.

 

Kløvkurs med kløvtest 20-20

Nå skal hunden trenes opp til å bære 20 % av sin egen vekt. Du lærer mer om opptrening og får en treningsplan for det. I denne kursmodulen lærer du mer om hva som kjennetegner en god kløv, fysisk trening, og om hvilke skader som kan oppstå under kløving og hvordan du sjekker en aktiv turhund for skader og problemer. 

 

Kløvkurs med kløvtest 25-40

Nå er det "alvor". Hunden trenes opp til å bære 25 % av sin egen vekt på langtur. Du får en ny treningsplan. I denne kursmodulen får du rikelig anledning til å spørre og dele erfaringer. Du lærer du mer om turutstyr generelt, treningstips som gjør hunden i stand til å ta seg fram med kløv i krevende terreng, om foring av aktive hunder i arbeid, og om overnatting ute med hund... 

 

 

Hvem kan delta?

Alle raser og hundetyper kan delta og ta kløvtestene. Hunden kan ta alle testene i løpet av sesongen, men de må tas i rekkefølge - den letteste først osv.. Om du ikke rekker alle testene i sommer, satser vi på nye muligheter neste år.

 

Testene gjennomføres individuelt, men du kan gjerne gå sammen med andre. Det er viktig at hunden har god grunntrening før du starter kløvtrening, og at hunden trenes slik at den gradvis bygger opp styrke og kondisjon til å klare testene. Du har selv ansvaret for at kravet til vekt, turlengde og hundens alder er oppfylt, og at hunden din er i god nok form, frisk og ellers skikket til å gjennomføre testen.

 

Det kan hende at kløvtestene blir for krevende for noen. Det må hundeeier avgjøre, eventuelt i samråd med veterinær. Hvis du tror kløvtestene blir for tøffe, så bli gjerne med på Friluftsmesterskapet - det passer for alle.

 

Dette er altså På streifs kløvtester som er åpne for alle. Enkelte raseklubber har kløvtester for sine medlemmer. 

 

Når og hvor kan du ta kurs og kløvtester?

Du kan melde deg på og starte kurset når som helst i perioden 1. juni til og med 30. september 2022. Du får tilgang til kursmateriell etter påmelding. Testene kan tas i samme periode, altså fra og med 1. juni til og med 30. september 2022. Du velger selv turområde, så testen kan du ta der du bor, eller kanskje på en fjelltur du skal på i sommer - du bestemmer. Pass på at lengde- vekt- og alderskravet er oppfylt.

 

Dette får du:

 • 3 videoforedrag via privat facebookgruppe

 • Treningsplaner

 • Tilgang til "klasserom" på Facebook der du kan be om råd og hjelp 

 • Være med i trekningen av en kvalitetskløv fra Seleverkstedet.

 • Et digitalt diplom som bekrefter gjennomført kurs og godkjent test

 • Skryt og ære til hund og eier som gjennomfører testene!

 

Premie

Du kan vinne kvalitetskløven Togo fra Seleverkstedet. Vi trekker vinneren blant alle som er gyldig påmeldt på kløvkurs og/eller i «Friluftsmesterskap for hund» innen 1. juli 2022. Verdi ca. 3000 kroner

 

Hovepremie er kvalitetskløven Togo fra Seleverkstedet

Tipptopp hundeutstyr fra Seleverkstedet

Pris for kløvkurs og tester:

600 kroner. 

 

Sjekk også sommerens store aktivitetskonkurranse:

Friluftsmesterskap
med hund

 

Pris: 200 kroner pr. hund

Arrangør

Arrangør er På streif, Key Consulting AS, som drives av Kari Isingrud.

Har du spørsmål? Ta KONTAKT!